Hesten I Centrum er en årligt tilbagevendende begivenhed. Det er en hel dag fyldt med foredrag og Clinic`s med nogle af Danmarks bedste heste-eksperter, indenfor hver deres disciplin. Derudover er der spændende stande hvor du kan købe diverse ting til hest og rytter. Arrangementets formål er at sprede viden om hestevenlig træning og godt horsemanship. Der er ligeledes fokus på alternative behandligsformer som gavner hestens ve og vel. Hesten I Centrum er en event der blev startet af Charmaine Berdino i 2016, og kan i 2020 fejre 5 års Jubilæum.

Pris af billetter: kr. 110,- (Online) / kr. 130,- (I døren)

 
 

Programmet

09:30Dørene åbner

10:00 - 10:30Mette Aarup, Hestens Tænder

10:45 - 11:15Maria D. Cheung, Akademisk Ridekunst

11:30 - 12:00Dorthe Nyrup, Hestens Fordøjelse

12:15 - 12:45Charmaine Berdino, Træning Af Showheste

12:45 - 13:15Pause

13:15 - 13:45Sidsel Sommer, Osteopati og Manuel Medicin

14:00 - 14:30Maj-Britt Carter, Selvstændig I Hestebranchen

14:45 - 15:15Dorte Rasmussen, Islændere

15:30 - 16:00Helle Knudsen, Vandrefolde

16:15 - 16:45Marianne Florman, Workshop

17:00 - 17:30Charlotte Eicke, Homøopati Til Heste

17:30 - 18:00Ejner Møller Andersen, Miljøtræning

18:00Tak for i dag

 

Mette Aarup

Hestens Tænder

Mette arbejder fuld tid som hestetandlæge i sin egen praksis på Sjælland. Hun er dyrlæge med efteruddannelse i tænder fra bl.a SLU - Sveriges Landbruks Universitet, og hun er medstifter af NCED - Nordic College of Equine Dentistry. Læs mere på hendes hjemmeside.

Biddet skal passe til hestens mund.

Sår i hestens munden kan skyldes forkert tilpasset udstyr, ulvetænder, karies eller dårlig tandstilling.

Hesten forsøger at flygte fra smerten, lægger sig på biddet - rytteren tager hårdere i tøjlen og en ond cirkel er på vej til at opstå.

Kom og hør dyrlæge og hestetandlæge, Mette Aarup, fortælle om bid-relaterede skader i hestens mund. Hun vil fortælle om hestens tænder, laderne, ulvetænder og korrekt tilpasning af hovedtøj og bid.

Mette kommer ultrakort ind på generel sundhed og sygdom i tænder og mundhule, og du har lejlighed til at stille dine gode spørgsmål. Vel mødt kl 10.00 til dagens første foredrag ved Hesten i Centrum.

www.metteaarup.dk


Maria D. Cheung

Akademisk Ridekunst

Jeg vil fortælle/vise det akademiske sæde. Det fyskiske sæde, hesten bevægelser, rotationer og svingninger, og det statiske sæde, balance sædet, hvordan du som rytter påvirker hesten, kan indvirke og hjælpe hesten til sunde sving og bevægelser.

www.balancedequineart.dk


Dorthe Nyrup

Hestens fordøjelse

Jeg er Uddannet dyrlæge i 1997. Jeg har arbejdet på forskellige smådyrsklinikker og smådyrshospitaler igennem årene, bl.a. København, Frederiksværk, Århus og Hvidsten. Derudover har jeg arbejdet 4 år som produktionsdyrlæge (kvæg) samt tilsynsførende dyrlæge på svineslagteri i Ringsted og Bjerringbro.

Jeg har en efteruddannelse som landbrugsdriftsleder og har tidligere arbejdet på kvæglandbrug som driftsleder.

Jeg har derudover taget en ekstra uddannelse som Natural Horse Care Practitioner, som indbefatter hovtrimning og rådgivning indenfor naturlig fodring og opstaldning af heste. Jeg har en lille velfungerende udkørende hovpraksis som blev etableret december 2012.

Til Hesten I Centrum 2020 vil jeg holde foredrag om hestens fordøjelse - fra top til bund

www.favrskovdyreklinik.dk


Charmaine Berdino

Træning Af Showheste

Heste er min store passion og mit fokus ligger på frihedsdressur, tricks og ridning helt uden udstyr. Jeg har altid været fascineret af hvor fine og lette signaler man kan bruge i omgangen og træningen af hestene, og hvor samarbejdsvillige hestene er hvis vi gør træningen interessant for dem. Mit mål er hele tiden at dygtiggøre mig og mine heste så vi kan udføre selv de sværeste øvelser med lethed og harmoni.

Jeg optræder med mine heste i ind og udland til diverse shows og events, samt træner heste til reklame og spillefilm.

Til Hesten I Centrum vil jeg lave en clinic hvor jeg gennemgår forskellige øvelser og tricks som man kan træne med sin hest for at få et harmonisk samarbejde og glæde ved træningen.

www.hestenicentrum.dk


Sidsel Sommer

Osteopati og manuel medicin

Kom og bliv lidt klogere på hvordan man på en nænsom og professionel måde kan behandle heste med milde osteopatiske teknikker. Med baggrund i en bred uddannelse indenfor faget, herunder fysioterapi og manuel medicin på både mennesker og dyr, har jeg igennem årerne udviklet metoder som har vist sig at være særdeles effektive. Har du lyst til selv at uddanne dig i mine metoder, har jeg en skole som du kan læse mere om på min hjemmeside www.sidselsommer.dk

Kom og se en manuel undersøgelse og behandling til min clinic.

www.sidselsommer.dk


Maj-Britt Carter

Selvstændig i hestebranchen

Maj-Britt M Carter har mange års erfaring med heste. Hun er opvokset på stutteri og rideskole, og har siden barndommen deltaget i træning og fremvisning til kåring og materialeprøver. I løbet af sin opvækst underviste hun også i ridning på rideskoler samt i privat regi.

Derudover har Maj-Britt Carter været konkurrencerytter med succes inden for spring, dressur og military i både Danmark og England. Hun har også redet hubertusjagter og amatør-steeplechase, så hendes arbejdsområde har omhandlet problemhåndtering inden for dressur, military og steeplechase.

Maj-Britt Carter er uddannet trænerassistent og BHS-certificeret staldmester i 1983 og i 1988 færdiggjorde hun uddannelsen til veterinærsygeplejerske i England.

I 1998 tog hun ”Monty Roberts Preliminary Certificate in Horsemanship på West Oxfordshire College og har siden 1998 været Anbefalet Intelligent Horsemanship-træner. Samme år stiftede hun Hippo-Logisk Træning og i 2004 blev hun udnævnt som den første certificerede Monty Roberts-instruktør i Skandinavien.

I 2006 grundlagde hun Hippo-Logisk Træningscenter ved Viborg, som blandt andet tilbyder kurser, der kan indgå i uddannelsen til Monty Roberts-instruktør.

Maj-Britt vil holde foredrag om det at være selvstændig i hestebranchen og hvordan hun startede Hippo-Logisk hestetræning.

www.hippo-logisk.eu


Dorte Rasmussen

Islændere

Dorte Rasmussen fik sin første islandske hest i 1975, er uddannet
C-træner og DI-Instruktør, og har de seneste 20 år professionelt
trænet og tilredet islandske heste og hvert år vist adskillige heste
til kåring ogundervist på alle niveauer.

Dorte har opnået mange flotte placeringer både ved nationale og internationale mesterskaber, bl. a. Europamester i pasløb 250 m og sølvmedalje i Kombination 1985 og flere danmarksmesterskaber i 5-gænger, pasløb og stilpas på Blossi fra Endrup Hegn, deltaget i EM/VM 8 gange med sports og avlsheste samt en gang som træner, Nordisk Mester i pasløb 250 m på Blossi fra Endrup Hegn og Gneisti fra Busbjerg i 1996, 6 år i træk Danmarksmester i Tølt i årene 1991-1997 og i samme periode 2 gange Danmarksmester i 4-gænger på Fengur fra Fuglsang.

Hun er bl.a. blevet danmarksmester i Gædingakeppni A-flok 2003 og 2004 samt danmarksmester i Tölt T2 2004. Danmarksmester 2007 i 4-gænger på Gumi fra Strandarhöfða og i 5-gængerkombination og stilpas på Glitnir fra Strandarhöfða.

I 2009 danmarksmester i B-flok og vinder ved det internationale Passchampionat, Zachow.

I 2010 vinder af T.1, 4-gænger og 4-gænger kombination samt sølv ved NM i 4-gænger og 4-gængerkombination – lå til at vinde T.1 finalen – men tabte en sko.

Kåret som årets rytter i Danmark 2010 af Dansk Islandshesteforening. I 2011 Dansk mester i 5-gænger kombination på Kyndill fra Tjenergården og nr. 1 på den danske Ranking liste i 5-gænger kombination.

www.tjenergaarden.dk


Helle Knudsen

Vandrefolde

Mit navn er Helle Knudsen, jeg er 42 år. I min dagligdag ejer og driver jeg Den Hele Ekvipage Horse Center på Djursland, med dertilhørende Rideskole, opstaldning, DHE træf og senest har vi åbnet Djurs horse Park Mountain Trail.

I alt tæller vi ca 30 heste, en blanding af rideskoleheste, mine egne heste og opstaldede heste, alle går samlet i en stor rolig flok, på 2,3 km spor, også kaldet vandrefold.

En vandrefold handler i modsætning til hvad folk ofte tror, MINDST om længden på sporet og MEST om at skabe muligheder og stimulering for hestene. Et godt spor defineres ikke af længden, det defineres af de valg hestene skal foretage, når de går ”på sporet”.

Vandrefold eller Paddock Paradise, har sin oprindelse fra Jaime Jackson, som efter sine studier af vilde heste i USA definerede en ny måde at tænke komplet fold- og opstaldning til hestene, som imiterer hesten naturlige miljø, og stimulerer deres naturlige drift og behov for bevægelse, nemlig vandring!

I vores dagligdag har vi rolige velstimulerede heste, som kan med hinanden, ikke er bøvlede i håndtering, har en stor komfortzone og rolige med deres omgivelser, og som har en god grund form på basis af de gennemsnitligt 15 km en hest vandrer på et døgn hos os.

Kom og lyt med, når jeg fortæller om grundelementerne i vandrefold, hvordan vi får det til at fungere i dagligdagen, indslusning af nye heste, og hvad der er vigtigt at overveje før man går i gang med at etablere sin egen vandrefold.

Jeg glæder mig til at se jer.

www.denheleekvipage.dk


Marianne Florman

Workshop

Ved du hvor din skridt eller trav energi bor i kroppen - og ved du hvordan du skal kontakte den? Hvilken rytme og frekvens sender du på og er det den samme som din hest?

Kom og vær med! Oplev hvordan det mærkes i din krop, når du kommunikerer med intention og energi. Deltag i en masse øvelser og vær med til at simulere kommunikationen med heste.

En halv times herlig workshop, hvor du selv deltager og leger med. Jeg glæder mig allerede.

Fra hjertet Marianne Florman

www.trueleadacademy.dk


Charlotte Eicke

Homøopati til heste

Jeg hedder Charlotte, og jeg er uddannet Antroposofisk Homøopat ved Allergica A/S i Silkeborg, hvor jeg har været ansat som Homøopatisk Rådgiver i 19 år. Jeg har løbende videreuddannet mig indenfor specialet. Jeg har undervist i Antroposofisk Homøopati til Alternative behandlere både på det humane og den veterinære del.

Jeg har startet egen virksomhed, og det er mit allerstørste ønske at gøre en forskel for dyrene og deres mennesker. Der er en synergi i hvordan mennesker har det og hvordan vores dyr har det. Dyrene er deres menneskers spejl.

De ubalancer og sygdomme som mennesker rammes af, afspejler det vores dyr rammes af – og visa versa. Mennesker gør det bedste for deres dyr, med den viden de har på det pågældende tidspunkt de gør det på. Homøopatisk medicin kan på en meget fin og ikke belastende måde gå ind og hjælpe kroppen med at genoprette de systemer og organer der har været belastet over tid. Det er altså medicinsk behandling på kroppens egen præmisser. Homøopatisk medicin er stærkt fortyndede stoffer udvundet af:

Mineraler
Planter
Organer (fra biodynamiske grise)

Altså alle de 3 riger alt levende er skabt ud af. De meget fortyndede stoffer arbejder med kroppen, og giver ikke ordrer til noget bestemt, men vækker erindring i de forskellige organsystemer om hvordan systemerne oprindeligt er ment de skal arbejde på.

I dag er forsuring – eller lav pH – eller dårligt indre miljø, et symptom der opstår på grund af forøget stresshormon. Når stresshormon bliver en vedvarende tilstand i kroppen, påvirkes alle livsprocesser og organsystemer, og i kronologisk rækkefølge vil kroppen udvikle symptomer der fortæller hvor eller hvor langt kroppen er nået i nedbrydningen. Denne stressproces rammer:

Hormon og nervesystem
Fordøjelse – omsætning og udskillelse
ImmunsystemHvordan ikke bare stopper man processen, men hvordan hjælper man kroppen tilbage på sporet så den bliver i stand til at vende tilbage til en sund og rask proces?

Det er det jeg har øvet mig i de sidste 19 år.


Ejner Møller Andersen

Miljøtræning

Ejner Møller Andersen fra Stald Dania kommer og afholder en clinic om miljøtræning af heste.

Han har holdt kursus de seneste 5 år for heste af alle racer og på både højt og lavt niveau. Og tilslutningen til disse kurser er overvældende. Heldigvis har mange fået øjnene op for vigtigheden af samarbejdet mellem hest og rytter, og flere og flere er begyndt at træne tillid og samarbejdsøvelser.

Rigtig miljøtræning udført med hestevenlige principper og god horsemanship flytter grænser både hos hest og rytter. Ejner kan med sine træningsmetoder på få timer skabe en kontakt, der bygger på tillid og gensidig respekt. Når hest og rytter stoler på hinanden, er der ingen grænser for hvad hesten vil gøre for sin rytter.

Træningsmetoderne er også med til at fjerne rideangst og manglende tillid i den daglige omgang med heste.

Ejner viser med sine Clydesdaleheste nogle praktiske øvelser, som alle kan udføre hjemme. Han viser hvor langt man kan komme med den rigtige træning, men viser også øvelserne med en uerfaren og ung hest.

 

Udstillere

Cavaleros Denmark

Klassisk Dressur

Rytterbussen

Hesteviden V/ Freja Margry

Flexisadler

Hippo-Logisk Trræning

Castle Horsefeeds

Djurs Horsepark

Bomløsesadler.dk

mf.

 

Du kan se videoer fra de tidligere år her under.

HIC Event 2020