Program 2023

Clinic: 

Tania Højvang Jensen

Jeg hedder Tania Højvang Jensen og jeg har redet siden jeg var 4 år. Heste har altid været min store passion og som lille havde jeg to store drømme.

1. At kunne snakke med hestene.

2. At blive verdensmester.

Jeg lever af at træne heste og mennesker og rider konkurrence på verdensplan og har blandt andet vundet to VM guld, 2 VM bronze, 2 NM guld, 3 NM sølv, et utal af danskemesterskaber og ligger pt. Nr. 4 på verdensranglisten på min pashest Glúmur For mig er det vigtigste ved konkurrenceverden at vise folk at det kan lade sig gøre at ride på verdensplan uden at gå på kompromis med hestens velfærd hverken psykisk eller fysisk Og det er vores opgave som ryttere og trænere aldrig at bede hesten om noget den ikke kan, så den vokser med opgaven og får mere selvtillid og glæde ved det vi Beder dem om.

Tania Højvang Jensen

Foredrag: 

Camilla Jacobs

Horsemanship i børnehøjde med SMIL

Hvorfor går min hest væk, når jeg kommer hen til den på folden? Kan hesten forstå, hvad jeg siger? Hvorfor gaber min pony, når jeg skal ride – keder den sig? Hvordan kan det være, at hesten går den vej jeg lige tænkte den skulle gå? Og hvad er det der horsemanship egentlig for noget? Børn er nysgerrige og stiller mange spørgsmål – og mange af dem kan de få svar på, når Camilla Jacobs fra HorseMama holder foredrag.


Camilla Jacobs er underviser, forfatter og hestemassør med fokus på horsemanship, hesteadfærd og samspillet mellem heste og mennesker. Camilla underviser både børn og voksne og har udviklet konceptet SMIL Horsemanship (© HorseMama). I dette foredrag får både børn og voksne en introduktion til SMIL Horsemanship og bliver klogere på, hvordan de kan bruge det til at omgås heste og ponyer på en rar, harmonisk og sikker måde.

www.horsemama.dk

Clinic: 

Charmaine Berdino

Heste er min store passion og mit fokus ligger på frihedsdressur, tricks og ridning helt uden udstyr. Jeg har altid været fascineret af hvor fine og lette signaler man kan bruge i omgangen og træningen af hestene, og hvor samarbejdsvillige hestene er hvis vi gør træningen interessant for dem.  

Til min clinic vil jeg vise hvordan jeg arbejder med to af mine heste indenfor tricks og frihedsdressur. Hvordan arbejder jeg med flere heste sammen, samtidig med at jeg tager hensyn til de forskellige personligheder og deres temperament. Hvordan tilpasser jeg træningen til de enkelte heste og hvordan finder jeg ud af hvem der egner sig til hvad? En vigtig ting for mig i arbejdet med hestene er sikkerhed. Både for mig og for hestene. så hvilke forholdsregler tager jeg og hvordan sikrer jeg mig at vi arbejder sammen som et team med hensyn og respekt for hinanden. 

Alt dette og mere vil jeg vise sammen med mine dejlige heste.

www.charmaine-berdino.dk 

 

 

Foredrag: 

Maja Frederiksen

Heste i Terapi -Statsfængslet i Arizona

Heste og Mennesker i Resocialisering:
Et foredrag om når de vilde mustanger og de indsatte kriminelle i Arizonas statsfængsel USA i Fællesskab resocialiseres igennem hestetræning.
Foredragsholder Maja Frederiksen er nær ven med stifteren, træneren og supervisoren af programmet Randy Helm og var i 2018 med inde i fængslet og følge programmet:
The Wild Horses inmate Program.
Kom med ind I et ellers” lukket land” og hør om det spændende program igennem billeder og historier fortalt bag ”hegnet” om følelser, kontakt, nærvær med heste,
der fører til et nyt liv med den mistede familie, arbejde og et håb for fremtiden
.

www.frederiksens-isheste.dk 

 

Clinic: 

Marta Kulikowska

Strækøvelser til hest

Mit navn er Marta Kulikowska, og jeg er uddannet Kandidat i Husdyrvidenskab (Cand.Scient./MSc i Animal Science) med speciale i hesteanatomi og biomekanik (2015), samt certificeret hestefysioterapeut (2017).

Strækøvelser er beregnet til at øge bevægelsesområdet (eng. Range of Motion), forbedre kropsfleksibilitet og kropsholdning og forhindre skader ved at styrke musklerne og understøttende væv.

De skal udføres gradvist og omhyggeligt på hestens hovedmuskler og tilhørende sener.
Det anbefales, at hesten varmes ordentligt op inden strækningen, og derfor udføres den normalt efter træningen.

De største fordele ved strækning:

øget bevægelsesområde i leddene
forbedret blodtilførsel til musklerne
øget muskelydelse
reduceret risiko for en skade
afslapning efter arbejde
Når du laver strækøvelser, slapper dyret af mentalt. Alle øvelser udføres meget roligt og omhyggeligt under hensyntagen til hestens naturlige biomekanik og til deres anatomi.

Formålet med mit job er at holde hesten i den bedst mulige fysiske form eller – i tilfælde af en skade – at bringe den tilbage i form så hurtigt som muligt. Mit arbejde er både målrettet dyrlæger som søger støtte i deres praksis, såvel som private hesteejere, der ønsker at tage sig af deres hests helbred og fysik.

equi-physiq.com 

 

Clinic

Mathilde Denning

Telepati med heste.

Jeg tror på, at vi alle kan lære telepati, og jeg vil gerne teste dette med jer! Derfor vil jeg invitere en fra publikum ind på scenen, som skal prøve nogle øvelser med en hest, og se om de med min vejledning kan lykkes med at få skabt en telepatisk kontakt. Og alle I andre tilskuere kan være med til øvelserne på sidelinjen, og se om de selv kan skabe en kontakt til hesten. Du vil gå hjem med konkrete øvelser og teknikker, du kan teste på dine egne heste – og måske have fundet lidt mere tiltro til, at også din intuition kan hjælpe dig til større forståelse og kontakt til din hest. 

www.mathilde-denning.dk  

 

Foredrag: 

Maj-Britt M. Carter

Problemadfærd hos heste.

Mange har prøvet at stå med en hest, som er sød og nem – men der er lige det - at den ikke vil stå stille, den skaber på staldgange, den kan ikke lide vand, den er svær at trække med, vil ikke løfte ben, og mange andre” småting” og til tider også farlig adfærd.

Er det unoder eller er det mangle på forståelse?

Har vi  givet op eller bare vænnet os til det?

Jeg er glad for at få lejlighed til at give jer lidt inspiration til at komme vidre. Gennem de mange år jeg har arbejdet med heste, har jeg set mange som bare acceptere mange af de nævnte situationer. De er helt unødvendigt, og for det mest nemt at ændre.

Ved hjælp af nogle simple øvelser og bedre forståelse for hestens adfærd, håber jeg at I er klar til at slippe af med dagligdagens frustrationer.

www.hippo-logisk.com

 

Clinic: 

Christina Bye Winding

Working Equitation.

Jeg er ud af en familie fra byen, som aldrig helt har forstået min livsstil og passion HESTE.

Alligevel har jeg igennem hårdt arbejde formået at arbejde mig op igennem klasserne og rider i dag internationale konkurrencer i Working Equitation på eliteplan. Herunder EM og VM. Jeg har arbejdet med heste størstedelen af mit liv. 

Kort om Working Equitation: WE har sit udspring i den traditionelle arbejdsridning, altså den måde hesten blev brugt som arbejdsdyr på. Hesten skulle både servicere mennesket i markarbejde, kamp og som underholdning igennem bl.a. tyrefægtning. Det er ud fra disse grundprincipper, at man baserede disciplinen Working Equitation. Interessen for disciplinen er stødt stigende, og flere og flere lande melder sig efterhånden på banen på både nationalt og internationalt plan.

I Working Equitation bruger man hestens grunduddannelse, altså dressur, til at sætte både lydighed, mod og styrke i perspektiv. Udførslen af diverse forhindringer og samarbejdsvillighed i kvægtesten giver udtryk for en ekstrem tillid mellem hest og rytter. De fire discipliner giver tilsammen udtryk for en alsidig disciplin, der kræver en meget veluddannet hest, både psykisk og fysisk. 

De fire discipliner i Working Equitation består af:

Dressur
Stiltest
Speedtest
Kvægtest

Jeg vil forklare og vise lidt om de forskellige forhindringer  indenfor WE, samt hvordan de rides og hvordan du selv kan træne det med din hest derhjemme.

www.workingequitation.dk 

 

Foredrag:

Kit Olsen

Sadler, Ridepad og co.

Kit Olsen vil holde foredrag om sadler og sadeltilpasning. Kit har ligeledes en stand med hvor du bl.a. kan se og købe lækre sadler, gjorde mm. 

www.lillehellebaeksadelmageri.com

 

Clinic: 

Michelle Wolf

Jeg har siden 2001 redet AK. Bestod rider prøven 2003. Jeg er desuden Licenseret Bent Branderup ®️ Træner. Til hverdag underviser jeg på Enggaarden Skolen for Akademisk Ridekunst v. Hornbæk og afholder kurser i Europa.

 

Jeg vil, med en for mig, ny rytter, gennemgå i både praksis og teori “Det balancerede sæde” i forhold til hestens 3 dimensionelle rygsving. 

www.akademiskridekunst.dk

Ret til ændringer i programmet forbeholdes.