Program og Tidsplan

Michelle Wolf

Jeg arbejder som instruktør på Enggaarden Skolen for Akademisk Ridekunst. Jeg har redet fra jeg var 10 år gammel. De første 10 år beskæftigede jeg mig med både spring og dressur. Jeg har redet Akademisk siden 2001. Jeg bestod Ridderprøven i 2003, og jeg har siden hen bestået Piaff og Levade prøven. Jeg har desuden været Licence Trainer by Bent Branderup ® fra 2012.

*Til hverdag underviser jeg elever og træner heste på Enggaarden. Flere gange om året afholder jeg kurser i både ind og udland. * Akademisk Ridekunst er ikke en ny opfindelse, men stammer helt tilbage fra 400 år f.Kr. Hvor heste skulle trænes til nærkamp. I dag skal vi heldigvis bare få tid, sammen med vores 4-benede ven, til at gå godt, og sørge for, at hesten styrkes både fysisk og mentalt gennem arbejdet. 

For at opnå det, skal vi som rytter have en god grund forståelse for Biomekanik og hesten som flokdyr. Vigtigt for mig er, at teorien skal hænge logisk sammen. De øvelser og hjælpere vi anvender modarbejder ikke hinanden, men er logisk bygget op og hænger sammen helt fra unghestes træning til den højere skole. 

Det jeg vil gennemgå til mit foredrag er: Hvad vil det sige når en hest er i balance - set med AR biomekaniske briller på.

https://www.facebook.com/enggaardenskolenforakademiskridekunst/

Heidi Sahl Thomsen

Der er ikke noget som helst forkert i at blive nervøs og de fleste ryttere vil da også opleve det på et eller andet tidspunkt.Men når knuden i maven vokser og “hvad nu hvis” tankerne helt tager over, kan rideglæden blive ødelagt og frirummet som hestene burde være forsvinder.

Fordi jeg selv har haft rideangst, ved jeg hvor frustrerende og nedbrydende det kan være og har selv brugt mere end 15 år på at komme fri af angstens klør. Da det gik op for mig at jeg ikke var alene og at mine erfaringer og indsigter kunne hjælpe andre, startede jeg Rideangst.dk

Ved hjælp af mine erfaringer, viden om angsten og min NLP coach uddannelse, hjælper jeg rytter med at tøjle angst og nervøsitet. Så de også kan genfinde tryghed og rideglæde og tage deres frirum tilbage.

For at undgå at ridningen bliver en kamp gør jeg op med “op på hesten igen” mentaliteten som de fleste er vokset op med og lægger særlig vægt på at genopbygge og dyrke frirummet samtidigt med at der arbejdes på at genfinde trygheden.

Jeg vil holde foredrag om Rideangst.
 

www.rideangst.dk

Anders B. Chortzen

Mit navn er Anders B. Chortzen. Jeg er eksamineret Berider, og har brugt de sidste 16 år på at udforske klassiske rideteorier, med moderne evidensbaserede briller på.
De forskellige teknikker, set fra nye vinkler, er blevet til det system som jeg træner efter. Jeg kalder det Hestens ABC, fordi det helt enkelt handler om at indlære et sprog af signaler, som gør os i stand til at uddanne hesten til forskellige formål.
Samtidig lærer vi hesten, at bruge sin krop så sundt og korrekt som muligt.
Til Hesten i centrum -19, tager jeg en ponyrytter med, til en clinic der handler om indlærte fejl i de grundlæggende signaler, og deres betydning for hest og rytter.
Publikum vil forhåbentlig gå derfra med en eller flere aha oplevelser. Og forstå hvorfor jeg stiller spørgsmålstegn ved begrebet ulydighed, når jeg istedet påstår at hesten bare gør det den har lært betaler sig. Jeg glæder mig til et gensyn med Hesten i centrum, og vil gøre hvad jeg kan for at publikum får en portion læringsteori, serveret på en enkel og let forståelig måde.

www.hestensabc.dk

Karin Hassing

Jeg har i omkring 40 år koncentreret mig om hvorledes man kunne forberede en islandsk hest til at blive redet så korrekt som muligt og uden stress fra starten. Det har været en rejse omkring i verden og jeg har fordybet mig i bla. Akademisk ridning, islandsk, tysk og den videnskabelige tilgang, samt den klassiske. Jeg har prøvet teorierne af og taget det bedste og “vupti” nu står jeg med et mere eller mindre færdigt koncept som jeg har gennemprøvet på mange heste lige fra starten af deres karriere. De sidste 20 år har jeg arbejdet meget med heste, som har været opgivet af dyrlægerne pga af halthed som man ikke har kunne forklare selv om man har gennem undersøgt hestene. 9 ud af 10 heste er blevet brugbare, velfungerende heste. Så med tålmodighed og den rigtige træning, som jeg altid starter grundigt op fra jorden, kan de fleste heste få et langt og godt rideliv uden stress og smerter. Giv dig tid. Derudover er jeg international feif sports dommer. Træner og instruktør. Tølt in harmoni dommer og træner. Har uddannelse i pædagogik, psykologi og undervisningslære med speciale i voksenpædagogik. Jeg har skrevet en bog om ridning af islandske heste. Stået for undervisningen både i Dansk Islandsheste foreningsregi, samt undervist ved div kurser i Tyskland, Frankrig, Sverige og Danmark. Har desuden lavet flere kliniks i dk. Og rider stadig med på DM niveau på sportskonkurencer . På hestens præmisser. 

Karin vil lave en clinic om træning af den Islandske hest fra Jorden. 

www.karinhassing.dk

Ute Lehmann

Foredrag om calming signals - dæmpende signaler hos heste

Har du hørt begrebet 'calming signals' eller dæmpende signaler og vil gerne vide mere om det?

Det handler om at kunne se og tolke de små subtile signaler i hestens kropssprog og lære, hvordan vi kan bruge lignende signaler for at eventuelt deeskalere en konflikt eller en stressfyldt situation.


Kom til et levende foredrag og få viden om den nyeste forskning i hestens små dæmpende signaler.
Denne viden kan forandre forholdet til din hest markant til det bedre! 

Ute Lehmann har i 22 år arbejdet fuldtid som rielærer og hestetræner. I hendes undervisning prioriterer hun en venlig og afspændt omgang mellem hest og rytter. Utes grundholdning er, at konflikter i træningen kan løses eller helt undgås med hjælp af gennemtænkt forberedelse og ved at vi træffer en beslutning om at lytte til hesten og tilgodese deres behov og forstår deres instinkter.

Billede: Katja Jensen

 

www.horseinharmony.dk 

Ejner Møller Andersen

Ejner er 60 år, og har arbejdet med dyr det meste af sit liv. Mange af årene som professionel træner af hunde og heste.

Han arbejder meget med miljøtræning både med egne og andres heste.

Miljøtræning er en effektiv træningsmetode til, at opbygge tillid og gensidig respekt mellem hest og rytter. Træningsmetoden som Ejner bruger, bygger alene på hestens præmisser, og tager i vid udstrækning udgangspunkt i hestens og rytterens niveau.

Med den korrekte miljøtræning vil man opdage, at heste på meget kort tid søger tillid hos rytteren, og gennem arbejdet opstår der et helt unikt bånd, med hvilket man kan nå grænser, man ikke troede var muligt.

Ejner viser og beskriver principperne i hans træningmetoder, og slutter af med en lille opvisning med en af hans Clydesdales.

 

Maj-Britt Carter

Vi er glade for igen i år at kunne præsentere Maj-Britt M. Carter.

Maj-Britt Carter har Hippo-Logisk træningscenter i Viborg hvor hun træner og uddanner både heste og deres ryttere.

Maj-Britt er udddannet Monty Roberts instruktør og nu også Rytteryoga instruktør uddannet hos Søs Fejerskov Quist.

 

Maj-Britt vil forklare og vise os nyttige Rytteryoga øvelser. Det er øvelser vi som ryttere kan bruge til at blive stærkere og mere smidige, og dermed forbedre vores ridning markant.

www.hippo-logisk.eu

Mathilde Denning

Mathilde Denning, professionel dyrekommunikator, healer og forfatter. Mit ønske er at vise, hvordan vi alle kan komme i kontakt med dyrene i vores liv og forbedre deres og vores liv samt samarbejde, lære fra dyrenes visdom og forstå samt træde ind i dyrenes univers. Foredraget vil fokusere på at formidle øvelser og teknikker til at åbne for din intuition og begynde at høre dyrenes hvisken.

Facebookside: Dyrenes Univers 

 

Heidi Nielsen

Mit navn er Heidi Nielsen, og jeg har skrevet bogen “ProPrio-træning – effektiv fysioterapeutisk træning for heste og ryttere på alle niveauer“, fordi jeg i min hverdag som dyrlæge og hestekiropraktor lægger vægt på at hjælpe mine kunder og deres heste i mellem vores behandlinger ved hjælp af mere holistiske og langtidsholdbare træningsformer.

Jeg har, som konventionelt arbejdende dyrlæge, ofte haft en følelse af utilstrækkelighed, når hestene, efter medicinsk behandling, stadig ikke fungerer 100 %. Mange heste bliver syge eller skadet igen og igen. Det giver frustrationer – også hos hesteejerne.

Med mine mere helsynede behandlingsformer oplever jeg i større grad varige positive resultater. Skulle uheldet alligevel være ude, kommer hestene sig hurtigere, når der tages hånd om hele kroppen, og de faktorer, der har indflydelse på hestekroppen udenpå som indeni

Jeg kom på denne træningsform efter flere års arbejde som dyrlæge med speciale i kiropraktik og tandbehandling af heste, samt med stor interesse i dressur og træning af heste i mit private hesteliv.

I mit arbejde som dyrlæge oplever jeg desværre rigtig mange heste med seneskader, heste med ondt i ryggen, skævt korsben, gjordkrampe, uro på biddet osv. Rytterne er frustrerede over, at de ikke kan komme videre med deres hest på grund af skadespauser og negativ adfærd fra hesten, og jeg forstår dem godt!
Ofte har de heste allerede fået behandlinger af forskellig art, som kiropraktik, Kranio-Sakralterapi, fysioterapi eller lignende, og det går også bedre, men problemerne vender ofte tilbage, når heste er, kommet i ridetræning igen. Det er ikke tilfredsstillende for hesteejeren, men heller ikke for mig som behandler. Med ProPrio-Træning bliver hestene stærkere, og de falder ikke tilbage i gamle mønstre.

Heidi vil lave en Clinic om ProPrio-træning.

www.dyredoktor-heidinielsen.dk 

 

Jette Lilholm

BLOMSTERREMEDIER TIL DYR

Dyr har også følelser! Dyr har lige så forskellige personligheder som menneske. De lærer, føler og reagerer individuelt på verden omkring sig.
Glade og tilfredse dyr nyder livet og har kun få sundhedsmæssige problemer. Men eftersom dyr er individer, har de også negative følelser såsom frygt og ensomhed, og disse følelser kan have indflydelse på dyrets opførsel og generelle velvære.

Er du Interesseret i at høre om hvordan du kan hjælpe både din hest og dig selv i forskellige problemstillinger som vi alle kommer ud for på tidspunkter i livet?
Bach blomsterremedier kan hjælpe både dig og din hest i situationer der kan virke mere eller mindre håbløse.

I 2003 supplerede jeg min Bach terapeut uddannelse som Bach dyreterapeut på skolen for Alternativ Sundhedsuddannelse, og har siden da arbejdet som terapeut og spirituel vejleder til både mennesker og dyr.

Udover dette arbejder jeg som clairvoyant, medie og healer og underviser mindre grupper i brugen af Bach blomsterremedier samt tarotkort.

Glæder mig til at dele ud af min viden og besvarer spørgsmål fra jer

Min hjemmeside hedder
www.jette-lilholm.dk

Charmaine Berdino

Mit navn er Charmaine Berdino. Jeg er opvokset i Cirkus og har altid været omgivet af heste. Jeg har redet siden jeg var 4 år gammel og har været bidt af heste lige siden. Min familie og jeg har trænet mange heste, primært hingste. Derigennem har jeg lært hvor vigtigt et tydeligt kropssprog, gensidig respekt og tillid er i vores omgang med hestene.

Heste er min store passion og mit fokus ligger på frihedsdressur og ridning helt uden udstyr. Jeg har altid været fascineret af hvor fine og lette signaler man kan bruge i hestetræning, og hvor sammarbejdsvillige hestene er hvis vi gør træningen interresant for dem. Mit mål er hele tiden at dygtiggøre mig og mine heste så vi kan udføre selv de sværeste øvelser med lethed og harmoni.

Jeg vil vise en clinic om frihedsdressur og løsarbejde med flere heste samtidig.

www.cb-hestetræning.dk 

Ret til ændringer forbeholdes.

.

Ret til ændringer forbeholdes