Program

Sidsel Sommer

Jeg arbejder som osteopat i mit daglige virke med dyr og mennesker, er oprindeligt uddannet fysioterapeut og tog sammen med Claus Toftgaard til Holland i 2000 og blev de første dyrefysioterapeuter i landet. Jeg arbejder meget manuelt, fjerner blokeringer i væv for at skabe flow. Der kan være spændinger og blokeringer i mange slags væv, både bindevæv, organer, lymfebaner, blodkar og i nervevæv. Med de meget milde teknikker jeg har lært fra en amerikansk gren af osteopatien, kan man slippe spændinger i mange lag væv uden at gøre skade. Og heste er ofte meget glade for disse meget milde teknikker, da de er så følsomme væsener.

 

Jeg arbejder også med hele equipager, så jeg både retter hest og rytter, da deres ubalancer ofte hænger sammen. 

 

Så har jeg et kursusprogram, hvor jeg underviser alternative behandlere i disse teknikker både i kraniosakral delen men også hele hesten. Jeg er lige startet en ny certificering og har et program over 6 moduler der omfavner hele hesten.

 

På denne dag med hesten i centrum, vil jeg lave en bevægeanalyse, og vise nogle teknikker til at lære at se manglende flow i en bevægelse, hvor spændingerne evt kan stamme fra. Der kan være mavesår eller blot for meget mavesyre der skaber stramning i gjordelejet og gør hesten unødvendigt svajrygget og øm for schenklerne, eller en skulder der strammer og skaber en urenhed på den ene volte eller bare en utaktet bevægelse.

 

Lær at se overlinien, er godt både når man ser sin egen hest men også hvis man f.ex skal ud at købe ny hest, og vil have en fornemmelse af om den bevæger sig harmonisk.

Tine Futtrup

Equitation Science Danmark

Equitation Science er, at få det bedste ud af din hest, træne den og dig selv til det bedste i kan være, uden at gå på kompromis med hestens velfærd. En metode, hvor der er fokus på at træne sunde og holdbare heste - der også kan performe.

 

Mit navn er Tine, jeg har arbejde med adfærd og læringsteori siden 2012. Sidste år udannede jeg mig til Equitation science practitioner i Australien, med det formål at guide hest og rytter til et harmonisk og stressfri samarbejde - uden at gå på kompromis med jeres trænings mål. Equitation Science handler om, at forstå de fælles spilleregler når man arbejde med heste. Jeg vil tage udgangspunkt i det praktiske, og vise hvordan jeg i det daglige trækker læringsteorien ind i træningen.

Ditte Young

Ditte Young er uddannet psykoterapeut, clairvoyant, kranio-sakral- terapeut, forfatter og healer og er kendt som en af Danmarks mere anerkendte dyretelepatører. Hun holder foredrag, konsultationer, kurser og uddannelse

både i ind- og udland. Hun arbejder med alle typer af hesteejere, både fritidsryttere og eliteryttere fra landsholdet, inden for dressur, spring, military, western og meget mere, og over det meste af verdenen.

 

Kom og se hendes clinic FORSTÅ DIN HEST, når hun laver en livedemonstration med en hest, som hun ikke kender.

Ian Whatley

Ian Whatley er uddannet beslagsmed fra England og er sidenhen blevet certificeret hovtrimmer hos

K.C. La Pierre (Institute of Applied Equine Podiatry)

Han har mere end ti års erfaring som hovtrimmer.

Udover at være trimmer på fuldtid, holder Ian en del kurser både i Danmark og England for hesteejere såvel som professionelle hestefagfolk.Hans fokusområde ligger fortrinsvis på at udbrede forståelsen for funktionen af de forskellige strukturer i hoven og hvordan disse strukturer er forbundet for at opnå den maksimale ydelse.

Han har stort kendskab til de udfordringer, der kan opstå hvis en eller flere af disse strukturer bliver ødelagt

(skader, sygdom ect.), eller på anden vis sat ud af funktion.

Ians “kæphest” inden for hovtrim er balance. Ikke statisk balance i form af diverse vinkler, som der ofte bliver refereret til, men derimod anatomisk/dynamisk balance.

“Jeg tror, at den eneste måde at afbalancere hoven på, er at anvende en trim, der justerer hovkapslen I forhold til hovbenet! Da hovbenet er kilden til al vækst og meget vaskulært, udnytter det hestens proprioceptorer, så den kan bevæge sig i equlibrium.”

Ian er en engageret og underholdende foredragsholder, som elsker at udfordre alt det vi troede vi vidste, og som gladeligt svarer på alle de spørgsmål du måtte have.

Ian vil holde foredrag på engelsk,

Charmaine Berdino

Jeg har de sidste par år bl.a. optrådt med mine heste på teater sammen med min familie, og jeg har optrådt rundt omkring i danmark til forskellige hesteevents og shows. Derudover tager jeg rundt og underviser i tricktræning og løsarbejde.

 Det jeg laver med mine heste er en blanding af skoleridning og det man i cirkus vil kalde moderne frihedsdressur, eller løsarbejde. Det er som ordet beskriver det hvor man arbejder med hesten helt frit uden udstyr, både fra jorden og fra ryggen. Vejen til et harmonisk samarbejde mellem hest og menneske bygger på tillid, tålmodighed og gensidig respekt. Og det er med de forudsætninger at jeg træner mine heste, både mine temperamentsfulde spanske heste, og mine søde shetlandsponyer. 

 

Ute Lehmann

Ute Lehmann viser, hvordan hest og rytter hjælpes til at udvikle indre ro og balance, som er fundamentet for problemfri håndtering i dagligdagen, såvel som for avancerede dressurøvelser. Intensionen bag øvelserne skaber samklang og harmoni mellem dig og din hest.
I den korte demonstration i manegen vil der blive vist nogle udvalgte øvelser, som er med til at danne et godt grundlæg i din grundtræning.
Se mere på 
www.horseinharmony.dk

Mathilde Laursen

Mit navn er Mathilde Laursen. Jeg Lærte Tellington TTouch hos Robyn Hood (Opfinder af TTouch, Linda Tellington Jone`s søster) på The Icelandic Horse Farm i det vestlige Canada. Her tilbragte jeg 12 måneder der resulterede i en TTouch-Certificering.

I Sommeren 2007 tilbragte jeg førstegang tid på Midfield Farm i det Nordlige England. Her har jeg gennem årene tilbragt samlet 15 skønne måneder hvor jeg har været ansvarlig for alle hestene med bl.a. til tilridning øvelser ifm. heste-fysioterapi mv.

Siden 2011 har jeg arbejdet på Stutteri Nord i Helsinge. Her har jeg især startet ungheste og arbejdet med følhåndtering.

Mathilde vil lave en Clinic om TTouch til Hesten i Centrum.

Er du blevet nysgærrig på hvad TTouch er kan du læse mere her:

www.ttouch.com

Bjarne Spens

Bjarne har en omfattende uddannelse indenfor alternativ behandling og er bl.a. specialist i kraniosakral, urter, kinesiologi, zoneterapi og healing.

 

Jeg tester alle dyr og kan lære dig selv at teste så du kan hjælpe dig selv og dine dyr

dette vedrører dit helbred, mentalt og fysisk følelser og tanker.

I mange tilfælde kommer der ting op fra oplevelser de ønsker at slette i deres hukommelse, så de kan frigive den negative energi og komme glad videre i livet

Jeg tester med over 600 naturprodukter samt foder og trivsel i deres omgivelser.

 Jeg vil demonstrere på dagen forskellige teknikker og lade nogle frivillige selv lære at teste og hjælpe deres dyr.

Maj-Britt Carter

Vi er glade for igen i år at kunne præsentere Maj-Britt M. Carter.

Maj-Britt Carter har Hippo-Logisk træningscenter i Viborg hvor hun træner og uddanner både heste og deres ryttere.

Maj-Britt er udddannet Monty Roberts instruktør og nu også Rytteryoga instruktør uddannet hos Søs Jejerskov Quist.

 

Maj-Britt vil forklare og vise os nyttige Rytteryoga øvelser. Det er øvelser vi som ryttere kan bruge til at blive stærkere og mere smidige, og dermed forbedre vores ridning markant.

 

Ret til ændringer forbeholdes!

 

Ute Lehmann  http://www.horseinharmony.dk/

Ian Whatley  https://www.ashrescuecentre.com/hoofmanship/

Dorte Rasmussen http://www.tjenergaarden.dk/

Maj-Britt M. Carter http://www.hippo-logisk.eu/

Bjarne Spens http://bjarne-spens.dk/

Tine Futtrup http://www.equitationscience.dk/

Sidsel Sommer http://sidselsommer.dk/

Charmaine Berdino  http://cb-hestetræning.dk

Mathilde Laursen 

https://www.facebook.com/pg/Tellington.Danmark/about/‚Äč

Ditte Young: www.ditteyoung.dk

 

Ret til ændringer forbeholdes.

Ret til ændringer forbeholdes